mandag 16. april 2012

Redesign av klær

13 - 15. april 2012 arrangerte Quiltesnella kurs i redesign av klær med Randi Sørensen. Hun er Finnsnesjente og arbeider på heltid som kunstner og designer. Vi ankom kurset med vesker og esker, plastsekker og poser med gamle klær og var veldig spent på hva vi skulle jobbe med. Utgangspunktet var egne ideer. Det var jo mangel på ideer  og problemer  med å kaste noe, som gjorde at det var kul på mine klesskap. Så mitt utgangspunkt var å få ideer som jeg kunne jobbe videre med.

Randi hadde med mange modeller og fredagen gikk med til visning av Randi sine modeller og våre egne klær. Det var moro når vi stupte ned i posene våre og viste og fortalte historier om håpløse kjøp. Det var mye fint som hadde ligget ubrukt i årevis, men som var gått ut på dato. Vi ble kjempeinspirert og dagen etter kom vi med flere poser og esker med klær nok til mange kurs. Vi var en flott gjeng som hadde det kjempeartig i tre dager. Randi elsker loppemarked og hennes modeller er sydd av loppisfunn. Her  kommer først ei visning av noen av Randi sine modeller:To gensere fra loppis ble en jakke. Her hadde Randi brukt vranga på den lilla genseren for den var penest!


En artig teknikk og noen flotte knapper  og forvandlingen var magisk..
Slik så armen ut før Randi tryllet med den.En kjole og en genser ble en ny kjole.Dette flotte skjørtet har vært en kjoleEn tova genser blei ei flott veskeDen lille sorte med hjerter.


Her er øvre del av en kjole og nedre del av en annen kjole sydd sammen til en ny kjole.Fine detaljer
Ann med sine nye kjole. Her ble en fotsid kjole delt. Overdelen ble beholdt, underdelen snudd på vranga og dekorert med flotte biser nederst.


Inger Marie med nytt dongeriskjørt. Et langt skjørt ble klippet kort,en taggekant og noen knapper  ble sydd på og Inger Marie var kjempefornøyud. Poncoen hennes ble klippet opp,kragen fjernet og en flott jakke var tryllet fram.Mette sin gamle høyhalsede genser ble klippet opp og tryllet til en flott jakke.
Inger Marie sin gamle linkjole fikk et nytt uttrykk

Foran ble kjolen pyntet med vrangsydde sirkler.


Mette kjører Overlock


Min fotside fløyelskjole ble en flott kort selskapskjole.

Vi tryllet med biser og lagde lekre effekter.

Britt Lisa tryllet litt med en gammel jakke som hadde vært ubrukt i mange år. Den ble herskapelig. En pen topp og et gammet skjørt ble klippet til og sydd sammen til en ny kjole med trylleri.
Mere trylleri
Et skjørt skiftet eier og jeg fikk et hageskjørt.
Med snorer og knapper i en amerikapakke fra Crystal,blir det et fint skjørt til bruk i kjøkkenhagen

Til slutt en stor takk til Randi  som inspirerte og lærte bort sine teknikker .
Forhåpentligvis ses vi igjen til høsten.Syhilsen fra Bente

1 kommentar:

  1. Hei Ann. Du må redigere .Jeg fant ikke ut hvorfor de siste bildebe kom på hvivr bakgrunn.

    SvarSlett